معرفی اجراهای دومین روز جشنواره موسیقی فجر/هنرنمایی از آذربایجان تا آلمان
جشنواره موسیقی فجر در دومین روز خود میزبان پنج گروه خواهد بود.
به گزارش روابط عمومی سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر، در دومین روز سی وششمین جشنواره موسیقی فجر اجرای پنج گروه موسیقی در فضای مجازی پخش می شود.
اجراهای گروه های خاوران، تریو جز(آلمان)، گروه وحید اسداللهی، گروه ماهیما(حجت اشرف زاده) و مظفر شفیعی و حسام اینانلو چهارشنبه 29 بهمن ماه براساس اعلام زمانبندی و در سایت های جشنواره موسیقی فجر، انجمن موسیقی ایران و تیوال پخش می شود.
گروه خاوران/چهارشنبه 29 بهمن/ساعت 17
گروه خاوران به سرپرستی علی حق‌شناس در اصفهان تأسیس شد. این گروه در هنرسرای خورشید اصفهان در سال 1395 و در دانشگاه صنعتی اصفهان در سال1397 کنسرت برگزار کرده و در برخی از جشنواره‌های موسیقی کشوری در انزلی و نیشابور روی صحنه‌ رفته است. گروه خاوران تاکنون، بیش از بیست تصنیف و قطعه آهنگسازی و تنظیم کرده و با گروه ماهور نیز همکاری داشته است.
در این گروه علی حق‌شناس:خواننده وسرپرست گروه، محسن تقی‌پور: تار، مازیار عارف: کمانچه و بابک سالمی: تنبک حضور دارند.


تریوی جَز فولبرشت (آلمان) /چهارشنبه 29 بهمن/ساعت 18:30
تیمو فولبرشت هنرمندی است که موسیقی جَز را با عناصر موسیقی نو، الکترونیک و آهنگسازی درهم آمیخته است. او تاکنون، در 22 آلبوم نواخته و در صحنه‌های برجسته‌ای چون ویلج ونگارد، فستیوال زمستانی جزِ نیویورک و لینکولن سنتر اجرا داشته است. او افزون بر همکاری با برنفورد مارسالیز، کنی ورنر و درو گرس، رهبری اجراهای متعددی را نیز برعهده داشته و در بیش از سی کشور جهان بر روی صحنه رفته است.
تئو بلکمان، نامزد جایزه‌ی گرمی، خواننده‌ی جَز و آهنگساز موسیقی نو و بداهه‌نوازی زبردست است که صدای خود را چون ساز به‌کار می‌گیرد. او که اصالتاً اهل آلمان است، آثار ضبط‌شده‌ی گوناگونی دارد، از آلبوم‌های آوازهای هنر وایمار گرفته تا آهنگ‌هایی با تنظیم جدید از چارلز ایوز. اثر جدید او، «مرثیه»، را کمپانی ای.سی.ام منتشر کرده است.
بن موندا یکی از برجسته‌ترین گیتاریست‌ها در بداهه‌نوازی است. او با سی‌سال سابقه‌ی نوازندگی با هنرمندان زیادی از جمله لی کونیتز، اندرو سیریل، جورج گارزونه، پائول موتیان و ماریا اشنایدر اجرا داشته است. او همچنین بخش گیتار آخرین آلبوم دوید بووی با عنوان «بلک استار» را اجرا کرده است. وی جایزه‌ی هنرمند تأثیرگذار «دوریس دوک» در سال 2014 و بورس «بنیاد شیفتینگ» را از آن خود کرده است.
تیمو، تئو و بن، به‌عنوان یک تریو، قطعاتی از موسیقی ترکیبی را اجرا خواهند کرد که صداهای آکوستیک را با رنگ صداهای الکترونیک درهم می‌آمیزد و هنر بداهه‌‌نوازی را ارج می‌نهد.

گروه وحید اسداللهی،موسیقی نواحی آذربایجان/ چهارشنبه 29 بهمن/ساعت 20
وحید اسداللهی در سال 1339 در تهران متولد شد و از سن ده سالگی دایره‌نوازی را نزد برادرش استاد رحمان اسداللهی فراگرفت. او در سال 1356 در ارکستر سازمان فرهنگ زیرنظر استاد سلیمی مشغول به‌کار شد. در سال1360، دو آلبوم‌ با نام‌های «یانیق گرم» و «لِزگی» را منتشر کرد. او در سال 1369 برای آموزش و نوازندگی ساز نقاره (ناغاره) به باکو رفت و هم‌اکنون از هنرمندان صاحب سبک نقاره در ایران و جمهوری آذربایجان به‌شمار می‌رود. گروه استاد وحید اسدالهی در سال ۱۳۹۵ تشکیل شد و تاکنون اجراهای متعدی در ایران و خارج از ایران داشته است.
وحید اسدالهی: سرپرست- نقاره/ مراد اسدالهی: گارمون/ رضا اسدالهی: سازهای کوبه‌ای/ افشار نامور: تار/ فرامرز جوادی: قوپوز / رضا فرساد: کلارینت/ ماندانا غفاری: پیانو/ تارا موسویان: سازهای کوبه‌ای/ خوانندگان: شهاب میرزایی و فرهاد جوادی اعضای این گروه هستند.

 

گروه ماهیما،حجت اشرف‌زاده/چهارشنبه 29 بهمن/ساعت 21:30
حجت اشرف‌زاده در سال 1358 در خانواده‌ای فرهنگی در نیشابور به‌دنیا آمد. علاقه‌اش به پدربزرگ مادری تابستان‌ها او را به بیرجند می‌کشاند تا از همان اوان کودکی آواز خوش پدربزرگ در چاووشی‌خوانی‌های بیرجند، گوشه‌های نغمات افشاری را در ذهنش ماندگار کند. ردیف‌آوازی را نزد رضا شاکری در نیشابور و صداسازی را نزد حمیدرضا نوربخش آموخت. همچنین، مدتی از راهنمایی‌های استاد محمدرضا شجریان استفاده کرد و با فنون آوازی و ردیف تحلیلی آواز ایران در سال 1385 نزد استاد محمدرضا لطفی آشنا شد. علاوه برآن، فنون تصنیف‌خوانی و هم‌آوایی را از محسن نفر و استاد پرویز مشکاتیان آموخت. سبک او غم و شادی را درهم می‌آمیزد و در نهایت به شنونده حسی خوب و عاشقانه‌ای می‌دهد. حجت اشرف‌زاده پیش‌تر با ترانه‌ی «ماه‌وماهی» محبوب اهالی هنر و مردم عزیز ایران‌زمین شد. تسلط او بر آوازها و ردیف‌های آوازی موسیقی سنتی و همچنین مقام‌های موسیقی فولکلور خراسان، ترکیبی جدید در آثار او ایجاد کرده که توجه مخاطبان را به خود جلب کرده است.
حجت اشرف‌زاده: خواننده/ آرش جامع: سرپرست گروه و ویلن/ مجید مظاهری: کمانچه/ حسن ملکی: گیتار/ غلامحسین نخشبی: کیبورد و آکاردئون/ حمید علی‌اکبرزاده: پیانو/ ایمان مهریاری: پرکاشن/ رضا بنائی‌نیا: درامز/ ایمان رضایی‌تازیانی: ‌گیتاربیس/ فراز نصیری‌واثق: گیتار/ فرزاد ادهمی: گیتار/ داوود اریکه: فلوت و ساکسوفون/ علی فربودنیا: ‌ساکسوفون، کلارینت و بالابان/ آراد یادگارفرد: گیتار، اعضای گروه ماهیما را تشکیل می دهند.


به یاد استاد محمدرضا شجریان/ساز و آواز/ چهارشنبه 29 بهمن/ساعت23
آواز یکی از فرم‌های مهم در موسیقی دستگاهی است که در سال‌های اخیر کم‌رنگ شده است. شناخت شعر و شناخت دستگاه‌های موسیقی ایرانی از پایه‌های این فرم است. این کنسرت که به صورت بداهه و به یاد استاد محمدرضا شجریان اجرا میشود تلاشی‌ست برای احیای این فرم. استاد مظفر شفیعی از ستون‌های فرم آوازی در موسیقی دستگاهی که بهمراه حسام اینانلو نوازنده کمانچه قطعاتی را اجرا خواهند کرد.


اجراهای گروههای خاوران، وحید اسداللهی و مظفر شفیعی و حسام اینانلو در تالار رودکی ضبط شده است و تریوی جز تیمو فولبرشت در کشور آلمان و همچنین گروه ماهیما در تالار وحدت ضبط شده است.
اجراهای سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر 28 بهمن تا 4 اسفند در سایت های fajrmusicfestival.com، nay.ir و tiwall.com پخش می شود.