کارگاه های فلوت نوازی و پیانو نوازی با حضور دو هنرمند برجسته اتریشی کرین لایتنر و مارگارت بابینسکی در دانشگاه هنر برگزار شد.

به گزارش ستاد خبری بیست و نهمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر، علی باستانی‌نژاد مدرس دانشگاه موسیقی از برگزاری چند کارگاه آموزشی در این دانشگاه خبر داد و گفت: این ورک شاپ‌ها با حضور دو هنرمند برجسته فلوت و پیانو در دانشگاه هنر برگزار شد.

او ادامه داد: کرین لایتنر نوازنده شهیر اتریشی تبار فلوت و عضو ارکستر رویال فیلارمونیک و ارکستر سمفونیک بی بی سی انگلستان است. من و این هنرمند هر دو در استرالیا با هم آشنا شدیم و آموخته‌هایمان در عرصه موسیقی را در هم آمیختیم و تجربه‌های خوبی از همکاری با یکدیگر داشتیم. ایشان به ایران هم بسیار علاقه دارند و در جشنواره موسیقی فجر به اتفاق ایشان و یک پیانو نواز اتریشی در تالار رودکی به صحنه رفتیم.

این مدرس دانشگاه اظهار کرد: خانم لاینتر چند کارگاه مفصل با دانشجویان درباره شیوه‌های فلوت نوازی برگزار کردند. مارگارت بابینسکی هم از نوازندگان خوب و موفق پیانو هستند. این پیانیست برجسته اتریشی که دارنده جایزه بهترین ضبط موتزارت از انجمن موتزارت وین است هم چند کارگاه را برای دانشجویان برگزار کرد.

باستانی نژاد درباره دلایل برگزاری این کارگاه‌ها گفت: وقتی قرار شد من به اتفاق این دو هنرمند در ایران اجرا داشته باشیم این فرصت را مغتنم دانستم تا کارگاه هایی برای دانشجویان کشورمان برگزار کنیم. این کارگاه‌ها خوشبختانه با استقبال دانشجویان روبه رو شد.

او ادامه داد: البته با این اتفاق، برنامه کاری ما هم بسیار فشرده‌تر شد اما به نظرم لازم است دانشجویان ما هر از گاهی با نوازندگان کشورهای دیگر تمرین و یا کارگاه‌هایی داشته باشند. وقتی ما به دانشجو می‌گوییم یک سمفونی موتزارت را بزند خیلی تفاوت دارد با زمانی که یک نفر از فرهنگ این هنرمند به کشورمان بیاید با دانشجویان درباره شیوه‌های نواختن سمفونی موتزارت تمرین و گفت و گو کند.

این نوازنده ادامه داد: ما در ایران و در رشته‌های موسیقی کلاسیک وجود استادان خارجی را کم داریم و به همین دلیل فکر می‌کنم جشنواره موسیقی فجر می‌تواند فرصت بسیار خوبی باشد تا ما این ناقلان فرهنگی را به کشورمان دعوت کرده و علاوه بر اجرای موسیقی از آنها بخواهیم با دانشجویان ورک شاپ داشته باشند.

باستانی‌نژاد در پایان سخنانش گفت: به نظر من جنبه آموزشی که جشنواره فجر می‌تواند داشته باشد به مراتب مهم تر از اجرای این نوازندگان خارجی است. چون فرصت تبادل تجربه را هم فراهم می‌کند. با وضعیت گرانی ارز و دیگر مشکلات دانشجویان ایرانی کمتر این توان را دارند که به دیگر کشورها بروند و موسیقی آنها را بیاموزند، پس بهتر است ما این فرصت را درون کشور فراهم کنیم.

بیست و نهمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر تا یکم اسفند ادامه دارد.