ارکسترملی ایران با رهبری بردیا کیارس به روی صحنه رفت.

ارکسترملی ایران شامگاه دوشنبه 25 بهمن ماه ساعت21:30 در تالاروحدت درقالب جشنواره موسیقی فجربا خوانندگی علی خدایی  قطعاتی ازآثار آهنگسازان ایرانی را به اجرا درآورد. سولیت ویولن این ارکستر مازیارظهیرالدینی (کنسرت مایستر) بود و سولیست سنتورعلی عابدین که هنرنمایی بسیار زیبایی را به اجرا گذاشتند.

قطعات اجرایی این برنامه «درستایش صبح» ( قطعه ای بی کلام وارکسترال) به آهنگسازی حمید متبسم، «رهنورد» با شعری از اخوان ثالث و « گل خندان» با شعری از مولانا، به آهنگسازی حمید متبسم که البته بردیاکیارس، سال 92  همین قطعات را با ارکستر موسیقی «پردیس» وبا صدای سالارعقیلی اجراکرده بود. قطعه بعدی «شوریده » نام داشت به آهنگسازی کاظم داوودیان که سالها قبل این اثربا صدای صدیق تعریف و با ارکسترسمفونیک تهران اجرا شده بود.

بخش دیگر این برنامه کنسرتینو برای سنتور و ارکستر بود به آهنگسازی زنده یاد استاد حسین دهلوی و همچنین قطعه شوشتری برای ویولن وارکستر به آهنگسازی حسین دهلوی که البته درساخت تیزراین دوره از جشنواره از این قطعه بهره گرفته شده و هنگام اجرای این کار تصاویر ویدئویی این تیزر به نمایش درآمد.

پس از پایان این اجراها و با تشویق حاظران درسالن، بردیا کیارس با همراهی نوازندگان ارکستر اثر زیبای «ای ایران ای مرز پرگهر» ساخته استاد روح الله خالقی را اجرا کرد که با همخوانی حاضران در سالن روبرو بود.این برنامه یکی از اجراهای بسیار خوب ارکسترملی ایران بود.

در سال 1377 ارکستر موسیقی ملی با هدف اجرای رپرتوارهای موسیقی ایرانی و حمایت از آهنگسازان برای اجرای موسیقی ملی و یا فلکلور ایران به صورت ارکسترال تاسیس شد.نخستین اجرای ارکستر با استقبال زیاد مردم مواجه شد و استادان بِنام این سرزمین مانند محمدرضا شجریان و علی تجویدی، در آن حضور داشتند. به مدت 11 سال از ابتدای تاسیس تا سال 1388 فرهاد فخرالدینی رهبری ارکستر ملی ایران را به عهده داشت، تا اینکه در سال 1388وی از این سمت استعفا داد. پس از وقفه ای دوساله،اداره کنندگان ارکستر ازوجود رهبران جوانی مانند بردیا کیارس و آرش گوران بهره بردند؛ اما در نهایت،شرایط ارکستر به ثبات لازم نرسید و دوباره از کار بازماند. با سپرده شدن ارکسترها به بنیاد رودکی در سال 1394ساختار آن ها بازتعریف شد و در بازگشایی دوباره ی ارکسترملی بازهم فرهاد فخرالدینی سکان هدایت را برعهده گرفت.درسال 1395 پس از استعفای فخرالدینی رهبری ارکستر به فریدون شهبازیان سپرده شد و نام آن از ارکستر موسیقی ملی به ارکستر ملی ایران تغییر پیدا کرد.ارکستر ملی ایران اجرای آثار متنوعی از آهنگسازان معاصر با همراهی خوانندگان و نوازندگان ایرانی در سنین مختلف را در شهرهایی مانند خرم آباد، زنجان،اصفهان، سمنان، بجنورد، کرج،ساری، درکارنامه خود داشته است.بنیاد رودکی در سال 1399 نسبت به تشکیل شورای هنری ارکستراقدام و برنامه ی یکساله ی ارکستر(برای سال 1400)توسط شورا تدوین و منتشر گردید که به دلیل شیوع ویروس کرونا انجام کامل آن میسر نشده است.همینک شورای هنری ارکستربرنامه ریزی فعالیت های هنری ارکستر را عهده داراست.